e
Banner

Etiketler: rifat hisarcıklıoğlu



Gümrük kapılarında yap-işlet-devret modeli



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş gümrük kapıları ile Halkalı Gümrüğü'nün yenilenmesi ve modernizasyonunun, bütçeden hiç bir kaynak aktarılmadan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını bildirdi.

 




Yeni Ticaret Kanunu’nun faydasını şimdi görüyoruz



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun hiç tartışılmadan alelacele kabul edildiğini fakat faydalarının daha sonra ortaya çıktığını söyledi.





Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması ‘işyerinde check-in yapmak' gibi



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sevkıyat başına 861 lira tasarruf sağlayan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nı anlattı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nın ‘kendi işyerinde 'check-in' yapmak gibi olduğunu belirterek ‘Gümrükte artık bekleme yok, herkes kendi antreposunda internet üzerinden formu doldurup gönderecek’ dedi.





Hisarcıklıoğlu karayolu taşımacılık sektörünü unutmadı



''AB üyesi ülkelerin Türkiye menşeli nakliye araçlarına gümrük kapılarından girişte uyguladığı 'geçiş kotaları' AB hukuku çerçevesinde hiçbir haklı dayanağa sahip değildir. ''





TÜRKİYE, DENİZCİLİKTE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk limanlarında elleçlenen yük miktarının 385 milyon tonu geçtiğini, bu rakamla Türkiye’nin 30 ülke arasında 13. sırada yer aldığını söyledi.




Türkiye-İran eTIR Pilot Projesi'nde imzalar atıldı



Türkiye-İran eTIR Pilot Proje tanıtım töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "2016 için İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefi için atılan bu adım önemli olacak” diye konuştu.​